lauantai 20. syyskuuta 2014

Chokobananer - Suklaabanaaneja


Chokladbananer är bland det bästa (och enklaste) man kan tillreda över öppen eld. Man tar en banan, skär en skåra i den (utan att skala bananen först), trycker skåran  full med chokladbitar och lägger bananen på glöd (eventuellt virad i aluminiumfolie, det finns två skolor om saken...). Så väntar man en liten stund och voilà - man har en mjuk saftig banan med chokladfyllning och sås! Och så kladdar man ner sig totalt i den söta gulbruna sörjan, för lägerelden har hunnit falna och man ser ingenting och så har man hur som helst glömt skeden hemma. Men gott är det!

Och internationellt... scouter överallt i världen verkar göra chokobananer över sina eldar :)

Men varför i världen bloggar jag om chokobananer?!? Jo, för att jag råkade hitta en variant på receptet, inpackad i folie i närbutiken här i Tyskland. Det kändes på något sätt lustigt ;)

INTE så... EI näin...
Suklaabanaanit ovat parhaita (ja helpoimpia) nuotioherkkuja. Otetaan banaani, viilletään siihen vako (kuorimatta banaania ensin), tungetaan vako täyteen suklaapaloja ja laitetaan banaani hiillokselle (vaihtoehtoisesti alumiinifolioon käärittynä, tästä on kaksi koulukuntaa...). Sitten odotetaan hetki, ja kas - herkullinen pehmeänlämmin banaani suklaatäytteellä ja -kuorruttella on valmis! Ja sitten sotketaan koko vaatekerta makeaan keltaruskeaan tahmaan, sillä leirinuotio on jo hiipunut eikä kukaan näe mitään, ja lusikkakin unohtui kotiin. Mutta hyvältä se kuitenkin maistuu!

Ja on vielä kaiken lisäksi kansainvälistä... partiolaiset joka puolella maailmaa taitavat tehdä suklaabanaaneja avotulillaan :)

Mutta miksi ihmeessä bloggaan suklaabanaaneista?!? Koska satuin näkemään erään variaation tästä herkkureseptistä muoviin käärittynä lähikaupassamme täällä Saksassa. Se nyt vain tuntui jotenkin hupaisalta ;)

...UTAN så! ...VAAN näin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin kommentoit:
1. Kirjoita kommenttisi
2. Valitse profiili valikosta... jos et tiedä, mitä tällä tarkoitetaan, valitse huoletta alin vaihtoehto, "nimetön".
3. Minä saan kommenttisi heti sähköpostitse itselleni. Se tulee näkyville blogiin kaikkien muidenkin luettavaksi heti kun hyväksyn sen. KIITOS!

Så här kommenterar du:
1. Skriv vad du har på hjärtat
2. Välj profil från menyn (kommentera som)... ifall du inte vet vad dessa profiler är för något, välj det nedersta alternativet (anonymt)
3. Jag får ditt kommentar direkt per e-post. Den blir synlig till alla läsare på bloggen genast då jag godkännt det först. TACK!